您所在位置: 主页 > 湖南 > 教育资讯 > 初中资讯 >

初中英语阅读理解真题解析,初中生们一起来做一做!

初中资讯 来源:网络 编辑:付付 2018-07-23 14:32:27 浏览:

  初中英语阅读理解真题解析,初中生可以做一做啦!阅读理解的分值占比还是比较大的,它紧跟着完形填空,其实做多了阅读理解的孩子们应该都能得出规律,就是阅读理解的答案基本都在短文中,所以怎么样做到快速阅读是非常重要的,下面我们就一起来做一做这道阅读理解题!

初中英语阅读理解真题解析,初中生们一起来做一做!

  "Dear Grandpa Guo, we are losing our childhoods! Please help us!"

  Guo Chuanjie, a famous scientist, received a letter from a Beijing primary school student. The student said that many Chinese kids have to take extra classes on weekends in order to enter key middle schools. The kid hoped more people would hear his voice with Guo’s help.

  Guo is a member of the Chinese People’s Political Consultative Conference (CPPCC,中国人民政治 协商会议). Last month the CPPCC members met in Beijing. They are from all walks of life - scientists, businesspeople, doctors, artists and athletes. They give proposals (提案) on the country’s important issues(问题) to make our country better. For the Beijing student’s letter, Guo read it in front of Yuan Guiren, China’s Minister of Education (教育部部长), during a CPPCC meeting.

  According to Xinhua, there were 5,762 proposals in all. Many of the proposals were about problems like housing prices, heavy traffic and food safety, which were related to people’s daily lives. Some proposals were about teenagers. For example, singer Han Hong suggested that the government should deal with people who traffic(拐卖) children.

  As usual, proposals will be given to relative departments (相关部门) after the meetings. For example, Guo’s proposal was handed to the Ministry of Education. The departments will consider the proposals carefully and see if they can be carried out in the future.

  【小题1】The primary school student thought ____________ with Guo’s help.

  A.children were losing their childhoods

  B.he didn’t have to take extra classes

  C.more people would hear his voice

  D.he could enter key middle school

  【小题2】Many of the proposals were about problems except ____________ according to the passage.A.housing pricesB.heavy trafficC.food safetyD.scientific research

  【小题3】After the CPPCC meetings, Guo’s proposal ____________.A.was given to other members of the meeting

  B.was sent to the primary school student

  C.was handed to the Ministry of Education

  D.was returned to himself

  【小题4】 Which of the following sentences is NOT TURE?A.A primary school student wrote a letter to a famous scientist, Guo Chuanjie.

  B.Guo Chuanjie went to Beijing for the CPPCC meetings last month.

  C.Guo Chuanjie read the student’s letter during a meeting.

  D.Guo Chuanjie wrote a letter to the Ministry of Education.

  答案

  【小题1】C

  【小题1】D

  【小题1】C

  【小题1】D

  答案解析

  【小题1】从第二段的句子:The kid hoped more people would hear his voice with Guo’s help. 可知答案是C

  【小题1】从第四段的句子:Many of the proposals were about problems like housing prices, heavy traffic and food safety,可知没有提到科学研究,选D

  【小题1】从最后一段的句子:For example, Guo’s proposal was handed to the Ministry of Education. 可知答案是C

  【小题1】从第二段的句子:Guo Chuanjie, a famous scientist, received a letter from a Beijing primary school student.可知A是对的,Last month the CPPCC members met in Beijing.可知B是对的,从第三段的句子:For the Beijing student’s letter, Guo read it in front of Yuan Guiren, China’s Minister of Education (教育部部长), during a CPPCC meeting. 可知C是对的, D说法是错的,选D。

本文内容来源于网络,由秦学团队整理编辑发布,如有侵权请联系客服删除!

热门课程

  • 秦学教育开福校区高考数学冲刺vip课程_高考数学一对一辅导课程

    立即报名
  • 秦学教育高考生物一对一冲刺辅导|生物vip辅导

    立即报名
  • 高考英语一对一冲刺课程

    立即报名